خانه / آموزش سئو SEO / بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت
بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت
بررسی-عملکرد-و-رفع-خطاهای-نقشه-سایت
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (۴ رای, میانگین: ۴.۰۰ از ۵)
Loading...

بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت

نقشه سایت یا Sitemap یکی از قسمت‌های حیاتی برای ایندکس صفحات وب‌سایت می‌باشد. شما می‌توانید با کمک نقشه سایت، صفحات وب‌سایت خود را به منظور اطلاع رسانی به گوگل و دیگر موتورهای جستجو، فهرست کنید تا ربات‌های گوگل وب‌سایت شما را با دقت بیشتری بررسی کنند.

با توجه به اینکه روزانه میلیون‌ها مطلب، تصویر، ویدئو و… به اینترنت افزوده می‌شود و خزنده‌های موتورهای جستجو جهت نمایشِ بهترِ نتایج تمام آن‌ها را کاوش می‌کنند؛ داشتن نقشه سایت امری ضروری است. پس مبادا از قاعده بازی عقب بمانید! درصورتی که با نقشه سایت و نحوه ایجاد آن آشنایی ندارید.

پس از آن که نقشه سایت خود را ایجاد و در موتورهای جستجو ثبت کردید؛ حال نوبت آن است که نحوه عملکرد نقشه سایت‌تان را زیر نظر بگیرید. اگر نقشه سایت از کدهای XML خوب استفاده کند، مطمئناً آدرس‌های معتبر و تمیزی را برای ربات‌های خزنده فراهم می‌کند و سایر نیازمندی های موتورهای جستجوگر را برآورده خواهد ساخت. همچنین، URLهای موجود در نقشه سایت در اختیار ربات‌های خزنده‌ای که بعداً به وب‌سایت‌تان مراجعه می‌کنند، قرار خواهد گرفت.

با تمام این اوصاف، با ایجاد تغییرات و بروزرسانی‌های مختلف، ممکن است خطاهای زیادی در نقشه سایت شما به وجود آید. البته نگران نباشید، اغلب این خطاها از طرف موتورهای جستجو به شما گزارش داده می‌شوند تا برای رفع‌شان اقدام نمایید.

آیا نقشه سایت من به خوبی کار می‌کند؟

ابزارهای اعتبار سنجی زیادی برای بررسی عملکرد نقشه سایت وجود دارند. از جمله این ابزارها می‌توان به Screaming Frog، Sitemap Validator و SeoSiteCheckup اشاره کرد. با این حال، از آنجایی که ابزار وبمستر گوگل در این زمینه جزئیات دقیق‌تری در اختیارمان می‌گذارد؛ با کمک این ابزار اقدام به بررسی عملکرد نقشه سایت خود می‌کنیم.

برای مشاهده‌ی خطا و هشدارهای نقشه سایت، ابتدا به حساب گوگل وبمستر تولز خود بروید سپس مسیر Crawl > Sitemaps را طی کنید. گوگل در این قسمت آمار مربوط به نقشه سایت شما را نشان می‌دهد.

در این قسمت می توانید تعداد صفحات، تصاویر، ویدئوها و تمام محتوای سایت‌تان که در گوگل ایندکس شده‌اند را مشاهده کنید. گوگل پس از بررسی چند ثانیه‌ای، در صورتی که نقشه سایت شما دارای خطایی باشد با یک پیغام در قسمت Issues علت وقوع آن خطا را نشان خواهد داد.

چگونه خطاهای نقشه سایت را رفع کنم؟

در اینجا سعی کردیم تا تمام خطاهای نقشه سایت XML را برایتان فهرست کنیم و علت رخدادشان را بررسی نماییم. همچنین، مانند همیشه تلاش کریم برای سهولت کار شما، راهکارهای رفع این خطاها را برایتان توضیح دهیم:

خطای URLs not Accessible

این خطا بیان می‌کند که گوگل هنگام تلاش برای دسترسی به برخی از URLهای موجود در نقشه سایت، دچار مشکل شده است. برای رفع این خطا، قبل از هرچیزی مطمئن شوید که آدرس صفحه مورد نظر به درستی در نقشه سایت وارد شده است. سپس محتوای فایل robots.txt را بررسی کنید که مبادا ناخواسته جلوی دسترسی خزنده‌های گوگل به صفحه مورد نظر را گرفته باشید.

خطای URLs not followed

به ‌طور کلی این خطا بیان می‌کند که گوگل نمی‌تواند نقشه سایت شما را به‌ صورت کامل پردازش کند زیرا برخی آدرس‌ها چندین بار ریدایرکت شده‌اند. گوگل برای رفع این خطا پیشنهاد می‌دهد آدرس URLهای جدید را با صفحات قدیمی در نقشه سایت جایگزین کنید.

خطای URL not allowed

علت بروز این خطا این است که گوگل در نقشه سایت شما آدرس‌های نامعتبری را تشخیص داده است. آدرس‌های سطح بالاتر از آدرس نقشه سایت برای گوگل نامعتبر می باشند. یعنی اگر نقشه شما در آدرس http://example.com/file/sitemap.xml باشد، گوگل آدرس‌هایی مانند http://example.com/xyz.php را نامعتبر تشخیص می‌دهد. برای حل این مشکل، نقشه سایت را به دایرکتوری ریشه سایت منتقل نمایید.

خطای Compression Error

یکی دیگر از خطاهای نقشه سایت که ممکن است با آن مواجه شوید Compression Error می‌باشد. این خطا به این دلیل رخ می‌دهد که شما نقشه سایت خود را فشرده‌سازی نموده‌اید. برای رفع مشکل آن را از حالت فشرده خارج سازید و مجدداً به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

خطای Empty Sitemap

خطای Empty Sitemap نشان از خالی بودن نقشه سایت است. به این معنی که گوگل و ربات‌های گوگل قادر به شناسایی هیچ لینکی در داخل نقشه سایت شما نمی‌باشند. اگر نقشه سایت شما خالی است آن را کامل کرده و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

در صورتی که نقشه سایت تان خالی نیست و گوگل نمی‌تواند لینک‌های موجود در نقشه سایت را شناسایی کند، دستورالعمل‌های گوگل را برای تنظیم و تغییر نقشه به کار بگیرید. احتمالا نقشه سایت شما دارای کدهای ناشناسی برای گوگل وبمستر است.

خطای sitemap file size error. Your sitemap exceeds the maximum file size limit

یکی از مشکلاتی که خیلی کم در خطاهای نقشه سایت پیش می‌آید، خطای حجم فایل نقشه سایت است! چرا که هیچ نقشه سایت حجمی بیشتر از ۵۰ مگابایت نخواهد داشت! اما اگر نقشه شما بیشتر از این حجم باشد باید آن را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کرده و هر بخش را جداگانه به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

خطای Invalid Attribute Value

دلیل بروز این خطا وجود تگ‌های نادرست در نقشه سایت است. ممکن است ویژگی یک تگ نامناسب باشد و گوگل قادر به تشخیص آن نباشد. محتوای درون فایل نقشه سایت خود را بررسی کرده و خطاهای موجود را برطرف نمایید.

خطای Invalid Date

این خطا به این معنی است که نقشه سایت شما دارای یک ورودی تاریخ نامعتبر است. برای بر طرف کردن این خطا باید به تاریخ لینک‌های ورودی نقشه سایت خود توجه نمایید. نقشه سایت گوگل از رمزنگاری ISO-8601 استفاده می‌کند که خود شامل دو نوع فرمت تاریخ می‌باشد:

  1.  به شکل ۲۰۱۷/۰۴/۱۴ می‌باشد که از چهار رقم برای سال، و دو رقم برای روز و ماه استفاده می‌کند.
  2. نوع دوم کمی متفاوت‌تر است و به شکل ۲۰۱۴-۰۴-۲۱TT18: 00: 15 + 00: 12 می‌باشد. همانند نوع اول دارای چهار رقم سال، و دو رقم ماه و روز می‌باشد همچنین دارای حرف TT برای اعلان ساعت با دقیقه‌ها و ساعت‌های دورقمی و به علاوه علامت + برای اعلان منطقه زمانی دو رقمی برای ساعت و دقیقه است.

خطای Invalid Tag Value

یکی دیگر از خطاهای نقشه سایت که ممکن است با آن مواجه شوید Invalid tag value است. این خطا همانند خطای قبلی از مقدار تگ‌ها می‌باشد. محتوای درونی نقشه سایت خود را عاری از هر کد ناشناسی نمایید و دوباره آن را به گوگل وبمستر تولز بشناسانید.

خطای Invalid URL

این خطا به دلیل وجود آدرس‌های نامعتبر بروز می‌دهد. ممکن است در لینک‌های داخلِ نقشه سایت‌تان آدرس‌هایی با کاراکترهای نامعتبر وجود داشته باشد، مانند خط فاصله، گیومه و … . برای حل این مشکل می‌توانید لینک‌ها را در تب‌های دیگر باز کرده و از صحیح بودن آن‌ها اطمینان حاص نمایید.

خطای Invalid URL in sitemap index file: incomplete URL

این خطا زمانی رخ می‌دهد که نقشه سایت شما به درستی ایندکس نشده باشد. قبل از هر چیزی از آدرس دهی صحیح فایل نقشه سایت اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که نقشه سایت‌تان حدف نشده است.

خطای Invalid XML: too many tags

این خطا به دلیل تگ‌های تکراری ظاهر می‌شود. بعضی از تگ‌ها تکراری می‌باشند که عادی هستند اما بعضی از تگ‌ها قابل تکرار نیستند. کدهای نقشه سایت خود را بررسی کرده و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

خطای Missing XML Attribute

اگر یکی از تگ‌های الزامی در نقشه سایت را حذف کرده باشید با این خطا مواجه می‌شوید. یک‌بار بصورت کامل تگ‌های نقشه سایت خود را بررسی نمایید و پس از اصلاح، مجدداً نقشه سایت را به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.

خطای Missing XML tag

این خطا نیز به دلیل تگ‌های حذف شده، نامعتبر و … رخ می‌دهد. برای اطلاع از نحوه استفاده از تگ‌ها به دستورالعمل‌های ساختار نقشه سایت توجه نمایید.

خطای Missing thumbnail URL

این خطا در سایت‌های دارای ویدئو بوجود می‌آید که ممکن است به دلیل عدم وجود لینک معتبر یا آدرس اشتباهی باشد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به قسمت راهنمای ساخت نقشه سایت برای سایت‌های ویدئویی در گوگل مراجعه نمایید.

خطای Missing Video Title

اگر ویدئوهای شما دارای عنوان نباشند و یا با تگ title مشخص نشده باشند این خطا ظاهر می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به قسمت راهنمای ساخت نقشه سایت برای سایت‌های ویدئویی در گوگل مراجعه نمایید.

خطای Incorrect Sitemap index format: Nested Sitemap indexes

اگر از چند نقشه سایت استفاده می‌کنید و یا لینک نقشه سایت را در داخل همان نقشه سایت قرار داده‌اید حذف نمایید؛ این خطا به دلیل این دو مورد اعلان می‌گردد. برای شناسایی دوباره نقشه سایت خود را به وبمستر گوگل معرفی نمایید.

خطای Parsing Error

اگر در کدهای نقشه سایت شما خطاهای دستوری موجود باشد با این پیغام برای شما هشدار داده می‌شود. با رجوع کردن به سایت شناسایی دستورات اشتباه W3C نقشه سایت خود را بررسی نمایید و خطاهای آن را رفع کنید.

خطای Temporary error

یکی دیگر از خطاهای نقشه سایت، خطای Temporary Error است. این خطای نقشه سایت یک ارور موقت می‌باشند و به صورت خودکار از بین می‌روند. اگر همچنان باقی ماندند، کافی است نقشه سایت خود را دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

خطای Too many sitemaps in sitemap index file

اگر فایل ایندکس سایت شما بیش از ۵۰،۰۰۰ نقشه سایت باشد این خطا ظاهر می شود. برای رفع این مشکل، فایل ایندکس خود را تغییر داده و نقشه سایت را دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

خطای Too many URLs in sitemap

اگر فایل نقشه شما دارای بیش از ۵۰۰۰۰ لینک در محتوای خود باشد، این خطا ظاهر می‌شود. برای حل این مشکل، فایل نقشه خود را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کرده و هر کدام را بصورت جداگانه به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.

خطای Unsupported format

گوگل نقشه سایت شما را تنها با فرمت XML شناسایی می‌کند که در کدهای خود باید تگ‌های معتبری نگاشته شود. اگر نقشه سایت شما از این قانون تبعیت نکند، این خطا ظاهر می‌شود. برای حل مشکل باید کدهای نقشه سایت خود را بررسی نمایید.

خطای Path mismatch: Includes www

این خطا به علت وجود www در نقشه سایت می‌باشد. ممکن است در سایت شما صفحه X با عبارت www در آدرس خود همراه باشد و در نقشه سایت شما این عبارت قید نشده باشد. در این صورت باید آن‌ها را یافته و سازماندهی نمایید.

خطای Path mismatch: Missing www

این ارور به علت عدم وجود www در نقشه سایت می‌باشد. ممکن است در سایت شما صفحه X بدون عبارت www در آدرس خود همراه باشد و در نقشه سایت شما عبارت www قید شده باشد. در این صورت باید آن‌ها را یافته و www را وارد نمایید.

خطای Incorrect namespace

علت بروز این خطا می‌تواند استفاده از یک تگ ناشناس و نامناسب در محتوای نقشه سایت باشد. همچنین لینک‌های دارای غلط املایی نیز موجب بروز این خطا می‌شوند. برای حل این مشکل، دستورالعمل‌های گوگل برای ساخت نقشه سایت را بررسی نمایید و آدرس مقصد لینک‌ها را چک کنید.

خطای Leading whitespace

همانطور که در گذشته ساختار صحیح یک نقشه سایت XML را بررسی کردیم؛ باید حتماً در آغاز این فایل‌ها ورژن XML درج شده باشد. در غیر این صورت گوگل از خواندن محتوای آن جلوگیری می‌کند. برای حل این خطا فایل نقشه سایت خود را باز کنید و ساختار آن را تصحیح نمایید.

خطای (HTTP error (specific code

خطای (HTTP error (specific code یکی از رایج‌ترین خطاهای نقشه سایت می‌باشد و به دلیل نیافتن نقشه سایت توسط گوگل وبمستر تولز اعلام می‌شود. از صحت آدرسی که به عنوان آدرس نقشه سایت به گوگل وبمستر تولز معرفی کرده‌اید اطمینان حاصل کنید. اگر آدرس شما درست باشد باید جریان را با هاست خود در میان بگذارید. این خطا ممکن است زمانی که سرور پاسخ مناسبی نمی‌دهد نیز اتفاق بیافتد.

خطای Thumbnail too large

این خطا به دلیل بزرگ بودن بیش از حد تصاویر بند انگشتی ویدئوهای سایت شما می‌باشد. برای حل این مشکل آن‌ها را حداقل ۱۶۰ در ۱۲۰ پیکسل نموده و نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.

خطای Thumbnail too small

این خطا به دلیل کوچک بودن بیش از حد تصاویر بند انگشتی ویدئوهای سایت شما می باشد. برای حل این مشکل آن‌ها را حداقل ۱۶۰ در ۱۲۰ پیکسل نموده و نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.

خطای We couldn’t find your verification file

این خطا زمانی رخ می‌دهد که نقشه سایت شما دارای لینک‌های باشد که به جایی ختم نمی‌شوند! ممکن است لینک فایل‌ها و یا صفحات شما تغییر یافته باشند یا آن‌ها را حذف  یا انتقال داده باشید. تمام موارد را به صورت دستی بررسی کرده و احتمالات را از بین ببرید. اگر همچنان این خطا پایدار بود می‌توانید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید تا مشکل را برطرف نمایند چرا که این خطا هنگام خطاهای هاست نیز ممکن است اتفاق بیافتد.

خطای Video location and play page location are the same

گوگل نمی‌تواند صفحات منتهی به ویدئو، فایل‌های فلش و بازی‌های آنلاین را مورد پردازش قرار دهد. برای درج این صفحات شما باید از تگ‌های معتبر عناوین برای توصیف آن‌ها استفاده نمایید. در غیر این‌صورت این خطا ممکن است پدیدار شود.

خطای Video location URL appears to be a play page URL

اگر یک آدرس صفحه دارای چند ویدئو باشد این پیغام خطا ظاهر می‌شود. برای حل مشکل شما باید از تگ های عنوان به صورت صحیح استفاده نمایید.

خطای Robots.txt Blocking

فایل Robots.txt را بررسی کرده و دسترسی نقشه سایت خود را برای گوگل وبمستر تولز میسر نمایید. این خطا به دلیل امکان عدم دسترسی ربات گوگل به نقشه سایت شما است که توسط فایل Robots.txt تعیین شده است.

نتیجه‌گیری

نقشه سایت به موتورهای جستجوگر کمک می‌کند که وب‌سایت و صفحات آن را راحت‌تر ایندکس کنند و همین موضوع؛ دیده شدن سایت در موتورهای جستجوگر را بهبود می‌بخشد. برای اینکه ارتباط شفافی با موتورهای جستجو برقرار کنید و  تغییرات جدید را بلافاصله با آن‌ها در میان بگذارید؛ همین الان نقشه سایت خود را بسازید!

اگر قبلاً اقدام به ساخت نقشه سایت نموده‌اید؛ آن را به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید تا با هشدارها و خطاهای نقشه سایت خود مقابله کنید. اهمیت تمیز نگهداشتن فایل نقشه سایت بسیار بالاست و بهتر است هر از گاهی سلامت آن را بررسی کنید.

منبع: novin.com

عالی بود(4)جالب نیست!(0)