عناوین
بهترین فروشگاه خرید قهوه
قهوه به شکل یک درختچه کوتاه است و سپس می تواند تا ۳ و ۴ متر رشد کند. این گیاه در آب و هوا گرم رشد می کند و در برف و یخ از بین می رود.
قهوه اولین بار در کشور اتیوپی تولید شد. از جمله بزرگ ترین کشور ها تولید کننده قهوه : پورتو ریکو، برزیل، کلمبیا، ویتنام، مکزیک، هند و اندونزی هستند. البته در ۷۰ کشور دیگر نیز قهوه تولید می شود ولی میزان آن کم تر است.
بزرگ ترین کشورها وارد کننده قهوه عبارتند از آمریکا، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا و اسپانیا
بیشترین میزان مصرف قهوه در کشورها
فنلاند : ۱۱ کیلوگرم
دانمارک : ۷. ۹ کیلو گرم
نروژ : ۹.۵ کیلو گرم
سوئد : ۸.۶ کیلو گرم
استرالیا : ۷.۸ کیلو گرم
نکته جالب اینجاست که آمریکا با توجه به این که بزرگ ترین تولید کننده قهوه می باشد ولی مصرف قهوه در این کشور ۴.۱ کیلو گرم است.
قهوه ۳ نوع مختلف دارد. عربیکا، روبوستا و لیبریکا
عربیکا :
درخت قهوه عربیکا در مناطق اتیوپی، سودان و گواتمالا رشد می کند. این نوع درختان در ارتفاع ۲ هزار متر از سطح دریا کشت می شوند. این درخت در برابر آفات و حشرات بسیار آسیب پذیر است و نسبت به آب و هوا بسیار حساس می باشد.
۷۵ درصد از قهوه تولیدی جهان را قهوه عربیکا تشکیل می دهد. این قهوه طرفداران زیادی در جهان دارد.
این قهوه مزایای زیادی دارد از جمله این که خواص ضد میکروبی دارد، موجب افزایش تولید هورمون آندورفین در بدن می شود، موجب جلوگیری از آلزایمر و پارکینسون می شود، کاهش وزن و لاغری، تقویت استخوان ها و ناخن ها و در نهایت این که طعم بی نظیر و عالی دارد.
برزیل بزرگ ترین کشور تولید کننده قهوه عربیکا در جهان است.
دانه ها قهوه عربیکا انواع گوناگونی دارد ؟
۱)تیپیکا : یکی از گونه ها مهم عربیکا است و به دلیل طعم شیرین شهرت دارد.
۲) بوربن : این نوع نیز طعم میوه ای و شکلاتی دارد.
بیشتر گونه ها عربیکا با پیوند بوربن به وجود آمده اند.
گونه هایی که در پایین به آن ها اشاره می کنیم از پیوند تیپیکا و بوربن می باشد.
۳) کاتورا : از نژاد بوربن است و طعم جوهر لیمو و سبکی دارد.
۴) کاتوآی : ای نوع ترکیب تیپیکا و بوربن می باشد. طعم اسیدی تندی دارد ولی کمی شیرین است.
۵) کاتیمور : این نوع از ترکیب کاتورا و تیمور ( دانه ها ترکیبی عربیکا و روبوستا) تشکیل شده است.
طعم قوی و تلخ روبوستا را دارد.
۶) گشا : از گران ترین قهوه ها جهان به شمار می رود و طعم میوه ها استوایی و یاسمن را دارد.
۷) جکسون : به دلیل طعم اسیدی و خوبی که دارد شهرت یافته است.
۸) جمبر : از نژاد تیپیکا است و قهوه آن سنگین و غلیظ می باشد و طعم کره ای و شیرین دارد.
۹) کوه آبی جامائیکایی : طعم سبک، خامه ای و ملایمی دارد. این قهوه به اندازه ای شیرین است که دیگر نیازی به شکر و خامه ندارد.
۱۰) کنت : این نوع نیز مانند جمبر است ولی نسبت به آن سبک تر است و طعم گل و ادویه دارد.
۱۱) کنا : از گران ترین قهوه ها جهان به شمار می رود.
طعم میوه ای، شیرین و آجیلی دارد و سبک و شیرین است.
۱۲) مارگوگایپ : این قهوه غلیظ است و طعم گل و مرکبات و کره ای دارد.
۱۳) مارکاچوا : این نوع ترکیب مارگوگایپ و کاتورا است و طعم میوه رسیده را دارد.
۱۴) موکا : دانه ها کوچکی است که طعم شکلاتی دارد.
۱۵) ماندو نوا : ترکیب تیپیکا و بوربن است. کمی تلخ و شیرینی کاراملی دارد.
۱۶) پاکامارا : ترکیب مارگوگایپ و پاکاس است. طعم شیرین، گل و اسیدی دارد.
۱۷) پاکاس : این نوع جهش یافته بوربن می باشد و طعم ادویه ای، گل و شیرین دارد.
۱۸) پاچ : طعم ملایمی دارد و می تواند با قهوه ها دیگر نیز ترکیب شود.
۱۹) اس آل۳۴ و اس آل ۲۸ : به این نوع بمب بلوبری نیز می گویند و طعم میوه ای و دلپذیری دارد.
۲۰) ویلا سارچی : از نژاد بوربن است و طعم میوه ای دارد.
۲۱) ویلا لوبز : طعم اسیدی و شیرین دارد نیازی به اضافه کردن شکر و خامه ندارد.
روبوستا :
این نوع برای اولین بار در قرن ۱۸ میلادی در کشور کنگو توسط بلژیکی ها کشف شد. روبوستا نیز اول یک درختچه کوتاه است ولی بعد تا ۱۰ متر نیز می تواند رشد کند. درختان روبوستا نسبت به آفات آسیب ناپذیر هستند و شرایط رشد آسان تری دارند و به همین دلیل هزینه قهوه روبوستا کم تر از عربیکا است.
از مزایا قهوه روبوستا می توان به کشت آسان، هزینه کم تر، کافئین بالا و کم چرب بودن اشاره کرد.
۲۵ درصد از قهوه مصرفی جهان را قهوه روبوستا تشکیل می دهد.
لیبریکا :
قهوه لیبریکا از نایاب ترین و کم کشت ترین نوع قهوه است.
این قهوه برای اولین بار در کشور لیبریا کشف شد و به همین دلیل لیبریکا نام گذاری شده است. به دلیل این که در آب و هوا خاصی رشد می کند گیاه آن نسبت به عربیکا و روبوستا بزرگ تر است. فقط ۲ درصد از قهوه مصرفی جهان را لیبریکا تشکیل می دهد.
دانه ها قهوه پس از آن که آسیاب می شوند سه نوع پودر قهوه به ما می دهند :
پودر قهوه ترک
قهوه ترک یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در ترکیه، یونان و بسیاری از کشورها دیگر است.
پودر این نوع قهوه بسیار ریز آسیاب می شود و ظرف مخصوصی به نام جذوه دارد که در آن درست می کنند.
این قهوه از فیلتر رد نمی شود و همان گونه در فنجان می ریزند به همین دلیل مقداری در ته فنجان ته نشین می شود، برای فال گرفتن نیز از این نوع قهوه استفاده می شود.
پودر قهوه فرانسوی
این قهوه را کمی درشت آسیاب می کنند و در دستگاه فرنچ پرس یا قهوه ساز برقی درست می شود. این قهوه را در فنجان ها بزرگ سرو می کنند.
پودر قهوه اسپرسو
این نوع توسط دستگاه اسپرسو ساز با کمک فشار و آب داغ از قهوه عصاره گیری می شود. اسپرسو را می توان به صورت جداگانه یا با شیر و… سرو کرد.