عناوین
طبق تازهترین گزارش منتشرشده، کسبوکارهای دیجیتال و استارتآپها ۴۶ درصد رشد استخدام داشتهاند و تقاضای بازار کار برای متخصصان حوزه کامپیوتر ۱۴ درصد افزایش داشته است .
در روزهای تحریم، گران شدن لحظهای ارز و نوسان بازار، خیلی از کسبوکارهای ایرانی با مشکل روبرو شدند. بسیاری شرکتهای بزرگ ایرانی تعدیل نیرو کردند و بعضی استخدام نیروی جدید را متوقف کردند. از ظواهر امر به نظر میرسد کسبوکارها آب رفتهاند اما، ماجرا اینقدرها هم ساده نیست. کسبوکارها آب رفتهاند اما نه لزوما همهشان؛ آمارها نشان میدهد در بعضی عناوین شغلی، استخدام نیروی کار حتی افزایش هم داشته است.
بیاید نگاه دقیق تری داشته باشیم
نگاه دقیقتر به آنچه برای کسبوکارهای ایرانی اتفاق افتاده شاید بتواند در جهتگیری آینده مجموعهها در زمینه منابع انسانی و برنامهریزی نیروهای جوان برای آینده شغلیشان راهگشا باشد.
ایران تلنت در تازهترین گزارش خود، آمار و تحلیلی مقایسهای از وضعیت کسبوکارها در زمینه منابع انسانی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ یعنی در روزهای اوج بحران اقتصادی ارائه داده است. طبق این گزارش، کسبوکارهای دیجیتال و استارتآپها ۴۶ درصد رشد استخدام داشتهاند. تقاضا برای بعضی شغلها مثل Developer هم نه تنها افت نداشته، بلکه همچنان سهم بالایی از نیاز کسبوکارها را به خود اختصاص میدهد.
آمارها میگویند برخلاف انتظار، در روزهای بحران بزرگترین تعدیل نیروها در شرکتهای بزرگ اتفاق افتاده است. حجم استخدامها بهطور کلی ۶ درصد افت داشته؛ این افت برای شرکتهای بالای ۱۰۰ نفر ۱۳ درصد بوده و برای کسبوکارهای زیر ۱۰۰ نفر ۵ درصد. در مقایسه سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ بیشترین کاهش استخدام را شرکتهای مخابراتی با ۷۷ درصد، نیروگاهها با ۷۰ درصد دارویی و شرکتهای تجهیزات پزشکی با ۵۸ درصد داشتهاند. شرکتهای خودروسازی با ۳۷ درصد در رتبه بعدی قرار دارند.
کم نشدن حجم استخدام ها
بنابر اظهارات کارشناسان ایران تلنت، در روزهای اوج بحران، تنها شغلهایی که حجم استخدامشان کم نشد، شغلهای مربوط به حوزه IT بود. استخدام گروه شغلی مهندس کامپیوتر، نرمافزار و طراح وب در این بازه زمانی افزایش ۱۴ درصدی داشته است. از طرفی، شغلهای دسته فروش، بازاریابی و تبلیغات که همیشه پیشتاز نیازهای نیروی انسانی شرکتها بودند، افت کردهاند. در این دسته که دقیقتر میشویم، میبینیم شغلهای فروش کاهش داشتند و در عوض، جایشان را به شغلهای بازاریابی دادهاند. این یعنی کسبوکارها تصمیم گرفتهاند نیازهایشان در این حوزه را زیربنایی و عمقیتر حل کنند. بیشترین میزان کاهش استخدام هم ۶۱ درصد و در استخدام داروساز اتفاق افتاده است.
مقاله مرتبط :
۱۰ سوال های سختی که در مصاحبه استخدامی شرکتها مطرح میشوند
در میان صنایع مختلف، شرکتهای دیجیتال و استارتاپها با رشد چشمگیر ۴۶ درصد در حجم استخدام، رتبه اول را به خود اختصاص دادهاند. شرکتهای مسافرتی، هتلداری و توریسم با ۳۷ درصد، کاریابیها و شرکتهای تامین منابع انسانی با ۳۲ درصد و شرکتهای مالی، سرمایهگذاری، بیمه و بانکها با ۲۴ درصد افزایش حجم استخدام در رتبههای بعدی قرار دارند.
منبع : ایران تلنت