عناوین
چندی پیش پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام و پیش از آن آنتون روزنبرگ یکی از مهندسان پیشین این شرکت اطلاعاتی را از برنامههای پیش رو در سال جاری میلادی منتشر کردند.
یکی از آنها وعده بهکارگیری فناوری بلاکچین یا زنجیره بلوکی در این اپلیکیشن پیامرسان بود. این فناوری که بنا بر توییت آقای دوروف در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ ارائه خواهد شد، شبکه باز تلگرام یا به اختصار TON نام دارد. این فناوری بستری را برای تلگرام فراهم میکند که بدون اتصال با سرور بتواند ارتباط میان کاربران را حفظ کند.
در این روش با وجود قطع ارتباط اینترنت و عدم دسترسی به سرورهای تلگرام، ارتباط میان کاربران شبکه حفظ خواهد شد. به عبارت سادهتر به جای این که اطلاعات را صرفا روی سرورهای تلگرام نگهداری کنند، در میان کاربران توزیع خواهند کرد. بنابراین اگر مرجعی تصمیم به فیلتر تلگرام بگیرد، تنها میتواند مانع ارتباط کاربران با سرورهای این شرکت شود اما ارتباط میان کاربران همچنان حفظ خواهد شد.
از آنجایی که یکی از کاربردهای مشهور زنجیره بلوکی (بلاکچین) در ارزهای رمزی (Cryptocurrency) چون بیتکوین است، توسعه این فناوری در تلگرام، بستر مناسبی برای استفاده از آن در این پیامرسان فراهم خواهد کرد.
تلگرام اعلام کرده که قصد دارد ارزرمز اختصاصی خود را به نام گرام تا پایان سال ۲۰۱۸ راهاندازی کند. در چهار سالی که از فعالیتی تلگرام میگذرد، این پیامرسان توانسته ۱۸۰ میلیون کاربر جذب کند. از این تعداد بیش از ۴۰ میلیون نفر در ایران زندگی میکنند. نفوذ تلگرام در میان دستهها و اقشار مختلف کاربران ایرانی از چشمها پوشیده نیست.
بسیاری از تاجران خردهپا و صاحبان کسبوکار در ایران از تلگرام برای بازاریابی محصولات و خدمات خود استفاده میکنند. راهاندازی یک ارز دیجیتالی در این بستر میتواند تحول بزرگی در کسبوکارهای آنلاین ایرانی محسوب شود. افزون بر این، فراگیری ارزرمز تلگرام میتواند تراکنش و نقل و انتقال پول را از انحصار بانکها و دولتها خارج خواهد کند.