خانه / امنیت فضای مجازی / DMCA یا کپی برداری دیجیتال چیست
DMCA یا کپی برداری دیجیتال چیست
DMCA یا کپی برداری دیجیتال چیست
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (به این مطلب رای دهید)
Loading...

DMCA یا کپی برداری دیجیتال چیست

قانون حق نسخه برداری رسانه های دیجیتال ( Digital Media Copyright Act ) یا قانون حق نسخه برداری هزاره دیجیتال ( Digital Millennium Copyright Act ) که در اصل به DMCA معروف است یک قانون اتحادی حق نسخه برداری می باشد که به منظور جلوگیری از سرقت اینترنتی در رسانه های دیجیتال تعیین شده است. اساس این قانون در ۱۲ اکتبر سال ۱۹۹۸ در مجلس سنای آمریکا نوشته شد و ۱۷ روز بعد به دست رئیس جمهور وقت یعنی بیل کلینتون امضا شد.

از آن موقع به بعد از این قانون در جاهای مختلفی مثل دادگاه ها استفاده شده و با استفاده از آن بسیاری از مجرمان اینترنتی شناسایی و متوقف شدند. این در واقع همان قانونی است که دانلود غیر مجاز محتوای دارای حق نسخه برداری مثل موزیک، ویدیو و نرم افزار ها را غیر قانونی می کند که به بیان دیگر همان چیزی است که RIAA و MPAA سعی داشتند با آن مقابله کنند.

DMCA همچنان بحث داغی است و بسیاری از افراد و گروه ها برای مقابله با سرقت اینترنتی به این قانون رجوع می کنند. برای همین در ادامه می خواهیم به کلیت این قانون تاثیر آن روی زندگی امروز بپردازیم:

DMCA دقیقا چیست؟
DMCA متشکل از ۵ عنوان و دو معاهده است که در کنفرانس ژنو در سال ۱۹۹۶ در سازمان جهانی مالکیت معنوی ( WIPO ) پیاده سازی شد و به امضا رسید. آن ۵ عنوان به شرح زیر است:

عنوان اول: قانون اجرای معاهدات حق نسخه برداری WIPO

عنوان دوم: قانون مسئولیت محدود تخلف غیر مجاز آنلاین در حق نسخه برداری

عنوان سوم: قانون تضمین رقابت در تعمیر و نگه داری رایانه

عنوان چهارم: مقررات متفرقه

عنوان پنجم: طرح حفاظت از قانون وسل هال

اجازه دهید همه آنچه که تا به حال نوشتم را به زبان ساده ترجمه کنم و نکات مهم این موضوع را خیلی ساده توضیح دهم.

دور زدن:
قانون DMCA با ساخت، فروش و توضیع دیوایس هایی که حفاظت از حق نسخه برداری را دور می زند مبارزه می کند و این امکان را متوقف می کند. این بدان معنی است که شما اجازه ندارید نرم افزار هایی بسازید و یا از نرم افزار هایی استفاده کنید که به کاربران امکان دسترسی غیر مجاز به آثار دارای حق نسخه برداری را بدهد.تولید، انتشار و استفاده از هر گونه ابزاری که هدف آن دور زدن حق نسخه برداری آثار است کاملا غیر قانونی می باشد.

بنابراین طبق این قانون، ساخت و انتشار عمومی محتوای کرک شده آثار دارای حق نسخه برداری غیر مجاز است. ولی متاسفانه امروزه افرادی که نرم افزار ها و آثار کرک را منتشر می کنند و یا حتی می فروشند خیلی زیاد شده و باید جلوی آنها گرفته شود.

اشتراک گذاری فایل:
اشتراک گذاری غیر مجاز آثار دارای حق نسخه برداری یکی از معروف ترین جنبه های قانون DMCA به حساب می آید و دیگر همه ما با آن آشنا هستیم. میزبانی، به اشتراک گذاری و دانلود غیر مجاز آثار دارای حق نسخه برداری از جمله فیلم ها، موزیک ها، کتاب ها، نرم افزارها و… غیر قانونی است.

در طول چند سال اخیر شاهد آن بودیم که بسیاری از وبسایت ها و نرم افزار ها به خاطر زیر پا گذاشتن همین قانون مسدود شده و مسئولان آن راهی دادگاه یا حتی زندان شدند. از معروف ترین آنها می توان به Napster, Kazaa و Limewire اشاره کرد و البته هنوز هم این روند ادامه دارد. سایت های تورنت نیز از این قائده مستثنا نیستند.

پناهگاه امن:
عنوان دوم DMCA به ISP ها یا همان ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی پناهگاه امنی می دهد که اگر محتوای غیر مجازی پیدا کردند یا اینکه دارنده حق نسخه برداری اثر شکایت کند، آن محتوا را بلاک و یا حذف کنند.

 

اطلاعات بیشتر در ویکی پدیا

عالی بود(0)جالب نیست!(0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − پنج =